cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Collaborate forum

Export to DWG inconsistant

Wokka
Newcomer
I'm having a lot of trouble trying to satisfy a AutoCad office I do a lot of documentation for due to some simple problems converting to DWG's.

When I do bathroom and Kitchen layout, I place the tile pattern down then add the various elements over the tiles, thus hidding the tile layout. A simple ArchiCad method. I have found that if I assign the right pens etc to the objects (R8.1+ only), if I save as a dwg then a similar output is achieved. If, however, I save from plotmaker (my preferred method of printing) I totally lose any of this hidden fill ability available in the ArchiCad export.
I really don't want to print/export directly from ArchiCad and I don't want to have to trace around my toilets
Anyone got any ideas/suggestions........?
Does R9 fix it? I've been told it's the same translator and will act the same.
Cheers
Warwick Lloyd-Martin
3 D E N V I R O N M E N T

www.3de.com.au

> Windows 7 Pro 64bit
> i7 CPU 920-2.67Ghz
> 6GB RAM
> ATI Radeon HD 5700

>ArchiCad 4.55>20 AUS
>Cinema 4D R18
>VRAYforC4D R1.9
7 REPLIES 7

Anonymous
Not applicable
wokka-

have you checked the display settings in PM to make sure you're not seeing all fills as transparent?

w

Wokka
Newcomer
Weston,
thanks for the idea but unfortunatly it didn't help, I'd already had it defaulted to 'Use fill's background colour'...but it was worth a try

Any other idea's. Anyone...........anyone?
Warwick Lloyd-Martin
3 D E N V I R O N M E N T

www.3de.com.au

> Windows 7 Pro 64bit
> i7 CPU 920-2.67Ghz
> 6GB RAM
> ATI Radeon HD 5700

>ArchiCad 4.55>20 AUS
>Cinema 4D R18
>VRAYforC4D R1.9

__archiben
Contributor
Wokka wrote:
Any other idea's. Anyone...........anyone?
what if you use the 'wipe-out' pen (-1) for all of your background fills? it comes with its own problems, but might work in this case?

~/archiben
b e n f r o s t
b f [a t ] p l a n b a r c h i t e c t u r e [d o t] n z
archicad | sketchup! | coffeecup

Wokka
Newcomer
~/archiben,
Thanks for the idea. That's what I use in the ArchiCad export and it works fine but as soon as I save out of plotmaker it no longer works.
If anyone has a few minutes, could they test it on R9?

Cheers
Warwick Lloyd-Martin
3 D E N V I R O N M E N T

www.3de.com.au

> Windows 7 Pro 64bit
> i7 CPU 920-2.67Ghz
> 6GB RAM
> ATI Radeon HD 5700

>ArchiCad 4.55>20 AUS
>Cinema 4D R18
>VRAYforC4D R1.9

__archiben
Contributor
Wokka wrote:
~/archiben,
Thanks for the idea. That's what I use in the ArchiCad export and it works fine but as soon as I save out of plotmaker it no longer works.
If anyone has a few minutes, could they test it on R9?
hmm - i found this elsewhere: "Fills with curved edges can not be translated into Wipeout since it can be only rectangular or polygonal." it also sounds as though this is an autodesk limitation. but:

it doesn't explain why you're getting what you expect out of archiCAD, but not from plotmaker . . . are you sure you're using fill pen -1 (the one that looks like a small TV) as your background fill pen?

[and what happens if you go the other route? i.e. use background fill pen 91 (white) and go the traditional route?

~/archiben
b e n f r o s t
b f [a t ] p l a n b a r c h i t e c t u r e [d o t] n z
archicad | sketchup! | coffeecup

Wokka
Newcomer
Ben,
Attached a few examples to look at.
[and what happens if you go the other route? i.e. use background fill pen 91 (white) and go the traditional route?
This doesn't work out of ArchiCad or Plotmaker.
thanks for you interest!

Cheers
ArchiCad.jpg
Warwick Lloyd-Martin
3 D E N V I R O N M E N T

www.3de.com.au

> Windows 7 Pro 64bit
> i7 CPU 920-2.67Ghz
> 6GB RAM
> ATI Radeon HD 5700

>ArchiCad 4.55>20 AUS
>Cinema 4D R18
>VRAYforC4D R1.9

Wokka
Newcomer
And the equivilant Plotmaker/Publisher images.
Please also not that I have re-assigned pen 91 (white) to pen 255 (Autocad white).
Warwick Lloyd-Martin
3 D E N V I R O N M E N T

www.3de.com.au

> Windows 7 Pro 64bit
> i7 CPU 920-2.67Ghz
> 6GB RAM
> ATI Radeon HD 5700

>ArchiCad 4.55>20 AUS
>Cinema 4D R18
>VRAYforC4D R1.9

Start a new conversation!

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!