cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Design forum

Copying Walls between stories problem.

AGaspar
Contributor

Hi,

I´m having a problem copying walls between levels. When I copy and paste a wall on to new level the paste walls becomes 2d (Lines and Fills).
I can copy past on the same level with no problems or in between diferente Archicad projects, but not in the same file.

This is happening only on custom composite walls I created personally. If I use a composite wall that came with Archicad it works fine.

I´m Working on Archicad 25.

 

1 ACCEPTED SOLUTION
9 REPLIES 9

DGSketcher
Champion

Perhaps you could share a screen grab of your "Custom Composite Wall" settings?

Apple iMac macOS Monterey / AC26UKI (most recent builds)

AGaspar
Contributor

2022-12-02 12_45_04-Window.jpg

 

I´m using the wall layers that come standard with Archicad. It´s Archicad 25 SWE (Swidish)

Barry Kelly
Moderator

Are you actually selecting the wall and then copying.it or are you placing a marquee and then copying?

 

Barry.


One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

I tried both with the same result.

DGSketcher
Champion

I doubt this is the case but are you sure you aren't pasting to a Worksheet view? There are a limited number of reasons for AC to explode a 3D element.

 

Is this HELP LINK relevant?

 

Is it just that one composite that is a problem or any YOU create?

Apple iMac macOS Monterey / AC26UKI (most recent builds)

No, It´s between Plans. And some times it´s quite random.
If I copy/past to a new file it can work for a while and then it appends again.

 

Is it just that one composite that is a problem or any YOU create?

 

Has the composite been brought in from an earlier version of AC?

 

Have you run "Open & Repair"?

Apple iMac macOS Monterey / AC26UKI (most recent builds)

Solution
AGaspar
Contributor

Hi,
Sorry for the late reply, but finally I figured it out what the problem was.
I have a program for translation text (Qtranslate) that was messing out with the shortcuts of Archicad.

 Thank you all anyway.

Thanks to inform us you could solve it yourself but it will be better if you help others finding the solution fast if you accepted your reply as a solution, thx a lot.

AC 25 INT 3002
AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics 3.20 GHz 16.0 GB

Didn't find the answer? Start a new discussion

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!