cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Design forum

Hatches are not seen

Roopa A
Participant
Hi,

I opened the Ac 8.1 version file in AC 18. But the hatches were not seen. Y. How to get the hatches.

Thank you
Roopa A
7 REPLIES 7

Laszlo Nagy
Community Admin
Community Admin
Does their setting field say "Missing"?
Have have opened a PLN or a PLA file?
Can you psot a screenshot of how it looks so we can see exactly what is missing?
....................................................................................................
Get Archicad Tips at https://twitter.com/laszlonagy
AMD Ryzen 1700X CPU, 48 GB RAM, Nvidia GTX 1060 6GB, 500 GB NVMe SSD
2x28" (2560x1440), WIN10 PRO ENG, AC20-AC25
Loving Archicad since 1995

Roopa A
Participant
Hi,

I loaded the library also of AC 8.1 and AC 9. Still the hatches are not seen. I have attached all the screenshots of that. Please check this. Its a .pln file.

Thank you
Roopa A

Barry Kelly
Moderator
Hatches shouldn't have anything to do with the libraries, but it looks like you have quite a mess of libraries there.

The hatches are showing as I can see them in some of the rooms.

I assume you mean the wall hatches are missing?
Select a wall and open the composite settings dialogue.
Have a look to see what building material it is using.
Then open the building material settings and look to see what fill is being used.
If it doesn't say 'Missing' open the fill settings and see how it is set up.

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Roopa A
Participant
Hi,
I checked the hatches are their, But, the building materials are not seen. Even under Building material settings. How to set. I changed the fill type under building material but it is not showing in the plan.
I have attached the screenshot have a look at it.

Thank you.
Roopa A

Barry Kelly
Moderator
Your fills and building materials look fine as far as I can see.

Check the Floor Plan Display options of your walls.
I am wondering if you have them set to 'Outlines Only'.
I always have mine set to 'Symbolic'.

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Roopa A
Participant
No, Its in Symbolic only. I have attached the picture. See. Can I send the file. So that you can check it and let me know.

If I done the work in AC 15 and opened in AC 19 or onwards there the building material will show as missing and we cant see the hatches.

Here its not showing missing but, still the hatches are not seen.

Thank you
Roopa A

Barry Kelly
Moderator
Roopa wrote:
Can I send the file. So that you can check it and let me know.
Sure.
If you are happy to post it publicly then just upload to a file sharing site and post the link here.
If not send me the link in a Private Message and I will look at it when I get a chance.

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Didn't find the answer? Start a new discussion

Labels

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!