Design forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Section uniform cut pen

Strawbale23
Enthusiast

I cant for the life of me find how you define the pen color for uniform cut pen in section, help!

 

UPDATE: I loaded a different project and when selecting the Uniform Cut Pen option, a section opens up with the pen choices. However on my original project file this pen choice does not become visible, nothing happens, why would that be???

 

 

Capture.JPG

 


AC25
https://www.zendsign.fr/
2 ACCEPTED SOLUTIONS

Solution
4dProof
Expert

I saw this as well in a migrated file. make sure the section marker is loaded properly. Also, makes sure you are not working from an old work environment. The cut/uncut appearances were changed in 25, and I suspect if you are using a work environment from an earlier version of AC, some of the settings here may be missing. Lastly, try changing the cut fill settings. I can not get any of the cut fill settings to hide that parameter, but that's not to say that the pen setting isn't being hidden due to a work environment glitch.

BIM solutions and trouble shooting (self proclaimed) expert

View solution in original post

Solution

Good suggestions, I didn't think about work environment, its true that my AC set up is  a bit of a  Frankenstein...

 

Im wondering how I can reset my WE to 25 standards...


AC25
https://www.zendsign.fr/

View solution in original post

5 REPLIES 5

I’m not sure but you may choose no graphic overrides option, it may affect your cut settings.

thanks, yes I tried various graphic overide options, didnt make any difference. It's strange because Im obviously usong the same version of AC to open both projects. And in one project the pen options do not open up. Is this a bug or a feature? 


AC25
https://www.zendsign.fr/

Solution
4dProof
Expert

I saw this as well in a migrated file. make sure the section marker is loaded properly. Also, makes sure you are not working from an old work environment. The cut/uncut appearances were changed in 25, and I suspect if you are using a work environment from an earlier version of AC, some of the settings here may be missing. Lastly, try changing the cut fill settings. I can not get any of the cut fill settings to hide that parameter, but that's not to say that the pen setting isn't being hidden due to a work environment glitch.

BIM solutions and trouble shooting (self proclaimed) expert

Solution

Good suggestions, I didn't think about work environment, its true that my AC set up is  a bit of a  Frankenstein...

 

Im wondering how I can reset my WE to 25 standards...


AC25
https://www.zendsign.fr/

You were right, it was the legacy sections from previous project/AC versions. I created a new section and it works now ,thanks.


AC25
https://www.zendsign.fr/

Didn't find the answer? Start a new discussion

Labels

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!