Document & Visualize forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

BIMx Hypermodel publishing fails at 100%

Hans Roest
Newcomer
There are some other BIMx publishing topics around, but non of them seem to describe the problems we are experiencing.

Since AC20 the BIMx models (with Global Illumination) need to be saved directly from within AC. That's a step backward from AC19 (no control over sun, camera, etc.), but that's not our main issue (but still: pleeeaassse fix).
We seem to be having problems publishing the files, most of the times the saving / publishing stops at 100%. So, the 2D views / sheets are saved (green ticker in de progress window) and the GI Calculation shows 100% ready, but..... the file just doesn't save and the AC20 window starts 'flickering'. Nothing happens, no matter how long we wait....

We have tried:
  • - Saving with simple file names (eg: 0064);
    - Saving to simple locations (eg: Desktop);
    - Rebooting the system + AC;
    - Removing 2D drawings from the BIMx model;
Nothing seems to help, the publishing process fails very often. So, we sometimes have to try up to five (!!!) times to render a BIMx model (wich can take over one hour) in order for it to work.

Does anyone have the same issues or an idea for a fix?
1 REPLY 1

Anonymous
Not applicable
Having similar issues,
-Bimx -3d- saving bimx info - are all green ticks,
then it just hangs on the layouts.
only a small file, single storey building.

Start a new conversation!

Labels

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!