cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Document & Visualize forum

TV custom picture in screen

rob2218
Booster
How to do this?
it's been talked about. I looked up the threads....yet...neither the tutorial nor the threads will show me how to change the object TV image to a custom JPG?
I've tried to select a JPG to "add" to the embedded library.
Have tried to follow all the notes on here but to no avail.
Also...the files were are trying to show that TV custom photo is a TW file with hotlinks.....if that helps any with the library responses.
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS
15 REPLIES 15

Karl Ottenstein
Moderator
Same as with the custom picture and other similar objects. You have to add the image (jpg, png, etc) to your library, as you noted... embedded is the logical place.

Then you need to use settings similar to the attached... notice that the file name must be typed exactly including the extension. There is no drop-down list. If you type the name wrong, nothing shows up.

In my test, I found that the image for a png at least (presumably same for all) is mirrored on the plasma TV object. So, if it matters (e.g., CNN image with text), then you'll need to pre-mirror it in a photo editor so that it shows readably on the TV screen.

Image shows in OpenGL and photo render.
Screen Shot 2014-07-18 at 9.42.09 PM.png
One of the forum moderators   •   AC 26 USA and earlier   •   macOS 12.6.1, iMac Pro 10-Core, Radeon Pro Vega 64

rob2218
Booster
curious....wondering if the image would show up after you output a BIMx file?
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

Karl Ottenstein
Moderator
rob2218 wrote:
curious....wondering if the image would show up after you output a BIMx file?
Haven't tested... but it should. BIMx should take any textures visible in OpenGL.
One of the forum moderators   •   AC 26 USA and earlier   •   macOS 12.6.1, iMac Pro 10-Core, Radeon Pro Vega 64

rob2218
Booster
by the way....still can't get the image to show up.
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

Karl Ottenstein
Moderator
rob2218 wrote:
by the way....still can't get the image to show up.
Both checkboxes as in my screenshot... and for sure the file name is exactly the same as the one loaded to your embedded library? Be sure to check that the possibly-hidden extension (.jpg, .jpeg, .png, etc) is spelled exactly as you type it in the dialog.
One of the forum moderators   •   AC 26 USA and earlier   •   macOS 12.6.1, iMac Pro 10-Core, Radeon Pro Vega 64

rob2218
Booster
ok...will check....again.
should the image (picture) show up once it's in the TV or do I have to do a render or BImx out?
I'm assuming it "should" show up IN the TV object once it works properly.....right?
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

rob2218
Booster
K....have checked ALL the parameters you have indicated....and "still" no dice. No TV custom image is showing up........what a bumski. I know the client would've freaked to see their own home in the BIMx model of their own house.........bummer.
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

rob2218
Booster
So...I said to meseff....lemme see if the actual PLASMA TV object is what's the prob....SHO NUFF....it was.
notice the old styled garbage tv on the right...it indeed does contain the image....yet the new, modern nicer PLASMA TV does NOT!...GS...what gives?
TV-image.png
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

Karl Ottenstein
Moderator
Mystery since the object I tested was that same plasma TV... but I used the default settings and you turned off the stand, etc.... maybe there is some bug linked to those other parameters...
One of the forum moderators   •   AC 26 USA and earlier   •   macOS 12.6.1, iMac Pro 10-Core, Radeon Pro Vega 64

Karl Ottenstein
Moderator
I can't get it to NOT work. I used the same parameters as you show... including a 7' diagonal (!!) screen... and my image shows fine. I'd say it is something with your image file, except that it is working for you with the old style tv object.
One of the forum moderators   •   AC 26 USA and earlier   •   macOS 12.6.1, iMac Pro 10-Core, Radeon Pro Vega 64

Karl Ottenstein
Moderator
Are you sure that you have the checkbox set to use the object's surfaces? If unchecked, the entire TV including the screen will be all one material.
One of the forum moderators   •   AC 26 USA and earlier   •   macOS 12.6.1, iMac Pro 10-Core, Radeon Pro Vega 64

rob2218
Booster
SOoooo...you left the stand "ON"?
and that showed the image? What the #$%$%???
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

rob2218
Booster
I'll recheck it sir...
Karl wrote:
Are you sure that you have the checkbox set to use the object's surfaces? If unchecked, the entire TV including the screen will be all one material.
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

rob2218
Booster
YOU IZ DA MAN!
that was it!
the "use objects materials" was NOT checked on.

you DA MAN sir!!!!
...Bobby Hollywood live from...
i>u
Edgewater, FL!
SOFTWARE VERSION:
Archicad 22, Archicad 23
Windows7 -OS, MAC Maverick OS

Karl Ottenstein
Moderator
Whew. Glad that worked. 🙂
One of the forum moderators   •   AC 26 USA and earlier   •   macOS 12.6.1, iMac Pro 10-Core, Radeon Pro Vega 64

Start a new conversation!

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!