Setup & License forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

3D View keeps loading forever.....

Anonymous
Not applicable
Hi:

Since 2 days in certain project, when going to 3d view it keeps loading for ever....and ever....only way out is to abort. I've reopened and fix the file but still doesn't work.

Any ideas? Please help with this!!!!

Thanks,
5 REPLIES 5

Lingwisyer
Champion
Have you tried opening the file on a different computer?


Ling.
AC22-23 AUS 7000
Self-taught, bend it till it breaks.

Win10 | E5620 x 2 | 24GB | K2200 RIP PSU
Win10 | R5 2600 | 16GB | GTX1660

Barry Kelly
Moderator
Try a marquee for just a small portion of you model and view that in 3D - rather than the whole model.
Try marquees in different areas.
Also turn of all but a few layers, gradually turning the layers back on to see if that helps find what the problem may be.

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Anonymous
Not applicable
What I found is that a floor bim object (carpet) done with interior wizard using the zone tool and with several(seems to many contour points) was producing the problem.

When erased, the 3D model loaded normally, what is weird is that before the error, the 3D model loaded with that element.

I don't think it is such a complex element to have that problem. See the attached image.

It probably doesn't like those curves.
Erwin Edel, Project Lead, Leloup Architecten
www.leloup.nl

ArchiCAD 9-24 NED FULL
Windows 10 Pro
Adobe Design Premium CS5

Barry Kelly
Moderator
It doesn't look overly complicated but it only takes one invalid where the boundary somehow loops over itself.
You can't always see the problem but if I had to guess I would be looking here (just a guess though).


You can try splitting the slab up into smaller portions to see where the problem may be.
Work on a copy so it doesn't matter if you destroy it while tracking down the problem.

Or sometimes it is just easy to delete and re-create the element.

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Start a new conversation!

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!