cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Design forum

Libraries Greyed Out

JCCARLOS91
Booster

Hi,

 

I've recently come across a weird issue.

 

I want to placed an object from the standard Archicad library but it it greyed out from the Obejct Default Settings windows. Here's an screen shot. I can navigate through the folders but I can't choose the objects.

Screen Shot 2022-06-30 at 4.10.34 PM.png

Help, please!!! 

 

Regards

John Carlos
AC25 | iMac 2019
1 ACCEPTED SOLUTION

Solution
Benjamin Dani
Graphisoft
Graphisoft

Hello,

 

Thank you very much for the report and I am very sorry for the issue!

I agree with the comment above: it's worth checking the Library Manager (File > Libraries and Objects > Library Manager...) for more information. 
It is possible that the Library's path is not valid anymore. Maybe it was deleted or replaced to another location. I would suggest re-adding the Libraries and see if that solves the issue. 

If it was not related to the case, I suggest reaching out to the local support for further investigation.

 

Kind regards,

Dani Benjamin
Technical Support Engineer

View solution in original post

3 REPLIES 3

BrunoH
Enthusiast

Hi,

 

Did you try to open the Library manager to find some more infos ?

Solution
Benjamin Dani
Graphisoft
Graphisoft

Hello,

 

Thank you very much for the report and I am very sorry for the issue!

I agree with the comment above: it's worth checking the Library Manager (File > Libraries and Objects > Library Manager...) for more information. 
It is possible that the Library's path is not valid anymore. Maybe it was deleted or replaced to another location. I would suggest re-adding the Libraries and see if that solves the issue. 

If it was not related to the case, I suggest reaching out to the local support for further investigation.

 

Kind regards,

Dani Benjamin
Technical Support Engineer

Thanks, guys.

I tried removing the library and re-adding it back in. Though, probably another unrelated issue, in some teamwork files, upon opening the teamwork file, the some library objects are again missing. Upon inspection, it was the object that were in the embedded library.

John Carlos
AC25 | iMac 2019

Didn't find the answer? Start a new discussion

Labels

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!