Choose your top Archicad wishes!

Read more
Modeling
About Archicad's design tools, element connections, modeling concepts, etc.
SOLVED!

Copying Walls between stories problem.

AGaspar
Contributor

Hi,

I´m having a problem copying walls between levels. When I copy and paste a wall on to new level the paste walls becomes 2d (Lines and Fills).
I can copy past on the same level with no problems or in between diferente Archicad projects, but not in the same file.

This is happening only on custom composite walls I created personally. If I use a composite wall that came with Archicad it works fine.

I´m Working on Archicad 25.

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Solution
AGaspar
Contributor

Hi,
Sorry for the late reply, but finally I figured it out what the problem was.
I have a program for translation text (Qtranslate) that was messing out with the shortcuts of Archicad.

 Thank you all anyway.

View solution in original post

10 REPLIES 10
DGSketcher
Legend

Perhaps you could share a screen grab of your "Custom Composite Wall" settings?

Apple iMac Intel i9 / macOS Sonoma / AC27UKI (most recent builds.. if they work)
AGaspar
Contributor

2022-12-02 12_45_04-Window.jpg

 

I´m using the wall layers that come standard with Archicad. It´s Archicad 25 SWE (Swidish)

Barry Kelly
Moderator

Are you actually selecting the wall and then copying.it or are you placing a marquee and then copying?

 

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 27
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Lenovo Thinkpad - i7-1270P 2.20 GHz, 32GB RAM, Nvidia T550, Windows 11

I tried both with the same result.

DGSketcher
Legend

I doubt this is the case but are you sure you aren't pasting to a Worksheet view? There are a limited number of reasons for AC to explode a 3D element.

 

Is this HELP LINK relevant?

 

Is it just that one composite that is a problem or any YOU create?

Apple iMac Intel i9 / macOS Sonoma / AC27UKI (most recent builds.. if they work)

No, It´s between Plans. And some times it´s quite random.
If I copy/past to a new file it can work for a while and then it appends again.

 

Is it just that one composite that is a problem or any YOU create?

 

Has the composite been brought in from an earlier version of AC?

 

Have you run "Open & Repair"?

Apple iMac Intel i9 / macOS Sonoma / AC27UKI (most recent builds.. if they work)
Solution
AGaspar
Contributor

Hi,
Sorry for the late reply, but finally I figured it out what the problem was.
I have a program for translation text (Qtranslate) that was messing out with the shortcuts of Archicad.

 Thank you all anyway.

Thanks to inform us you could solve it yourself but it will be better if you help others finding the solution fast if you accepted your reply as a solution, thx a lot.

AC 27 INT 5003/WIN 11
AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics 3.20 GHz 16.0 GB