cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
EN
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
karesz
Contributor

UI hiba

Sziasztok!

Tudna valaki az alábbi megjelenítési hibában segíteni?

Egyes ikonok félig látszóan jelennek meg, így nagymértékben használhatatlanok főleg akkor ha mélyebben lévő beállítást szeretnék használni.

Korábbi verzióban nem volt ez a hiba, a legújabb frissítéssel jött elő (3200).

Már találkoztam ilyen hibával korábban más AC-ben, de a AC29-ben még nem.

Rendszer:

macOS 26.3 (arm64) 

DELL U3821DW 1440p felbontás

Segítségetek előre is köszönöm,

Lukács Károly

Képernyőfotó 2026-02-20 - 12.33.08.pngKépernyőfotó 2026-02-20 - 12.32.26.png
10 Replies 10
Noemi Balogh
Community Admin
Community Admin

Én lehet futtatnék egy repairt a telepítővel. Windowson tudom, hogy a nagyon nagy kijelző felbontások és azok átméretezése tud ilyesmit okozni, de mac-en nekem speciel ez még ismeretlen. 

Nálam egy 16"-os macBook pro-n ugyanazzal a build számmal nincs ilyen probléma, de a felbontása a kijelzőnek nagyobb, mint amit te mondasz. A te esetedben milyen mac-ről van szó? A Dell monitor mindig össze van vele kötve, vagy ez egy laptop, ami néha más felbontást is használ?

Noémi Balogh

Senior Community Expert, Admin

karesz
Contributor

Szia!

Mac Mini M2 Pro, a monitor USB-C kapcsolaton megy 21:9 - 3840x1600 felbontás, macOS Tahoe 26.3

(Lehet, hogy a Tahoe frissítésen ment el valami)???

Robert Horvath
Graphisoft
Graphisoft

Szia Karesz,

Persze összefügghet az Os frissítéssel. Nálam sem jelentkezik a hiba pedig több különféle monitorral használom.
Érdemes lenne megnézni más felbontásokat beállítva, hogy továbbra is jelentkezik-e a hiba.
Ha jól reprodukálható a jelenség érdemes beküldeni a https://support.graphisoft.com/  oldalon. Megvizsgáljuk, ha szükséges várható rá javítás.

Robert Horváth

Senior Technical Support Engineer, Graphisoft
Laszlo Nagy
Community Admin
Community Admin

Az angol nyelvű fórumokon jó ideje beszélnek az emberek erről a problémáról. 

Lehetséges, hogy összefügg a külső monitor használatával.

Van egy olyan javasolt kerülő megoldás, hogy először kattintsunk az Archicad ablakban bárhová (ezáltal az Archicad válik az aktív alkalmazássá) és csak utána kattintsunk a menüre, így állítólag elkerülhető ez a hibajelenség (nekem nincs Macem, így nem tudom kipróbálni).

Loving Archicad since 1995 - Find Archicad Tips at x.com/laszlonagy
AMD Ryzen9 5900X CPU, 64 GB RAM 3600 MHz, Nvidia GTX 1060 6GB, 500 GB NVMe SSD
2x28" (2560x1440), Windows 10 PRO ENG, Ac20-Ac29
karesz
Contributor

Köszönöm a javaslatot! Kisebb felbontásban 3360x1400 jó a megjelenítés, de nem akarnám így használni, megy a levél a Grafinak.

karesz
Contributor

Hónapok elteltével véletlenül találtam egy részleges megoldást a problémára. A monitor felbontását kisebbre kell állítani, ekkor már jók lesznek az ikonok megjelenítései. Amikor újra indítom a gépet és elindítom az AC-t akkor a kisebb felbontással indul el a program, ilyenkor jók az ikon megjelenítések. Ha ezután kiválasztom a tényleges magasabb felbontást amiben eddig rossz volt a megjelenítés, lássunk csodát most már minden a helyére került. Nem tudom mi a magyarázat, és mi az oka, de jó lesz az ikon megjelenítése mindaddig míg a képernyő védő be nem kapcsol... ez is véletlenszerű, mert rövid szüneteknél marad a jó elrendezés, egy átaludt éjszaka után már nem ok. Ez van most... Nem tudom hol a hiba a GS-nél vagy a Almánál de AC28 alatt ilyen hiba nincs!

FYI

Laszlo Nagy
Community Admin
Community Admin

@karesz Köszi, hogy megosztottad ezt, reméljük, másoknak is hasznos lesz, amíg a problémát nem oldják meg véglegesen.

Loving Archicad since 1995 - Find Archicad Tips at x.com/laszlonagy
AMD Ryzen9 5900X CPU, 64 GB RAM 3600 MHz, Nvidia GTX 1060 6GB, 500 GB NVMe SSD
2x28" (2560x1440), Windows 10 PRO ENG, Ac20-Ac29
karesz
Contributor

Újabb érdekesség... nem tudom hova tenni. Új AC nyitása a látszólag jól működő mellett. Ugyanaz a hiba...

Képernyőfotó 2026-05-13 - 9.30.45.png
Noemi Balogh
Community Admin
Community Admin

Terméktámogatás felé jelezted már? Ha ennyire stabilan jön a hiba, érdemes lehet kivizsgáltatni velük, ahogy Robi is írta fentebb.

Noémi Balogh

Senior Community Expert, Admin

Didn't find the answer?

Check other topics in this Forum

Back to Forum

Read the latest accepted solutions!

Accepted Solutions

Start a new conversation!