2026-02-20 12:40 PM
Sziasztok!
Tudna valaki az alábbi megjelenítési hibában segíteni?
Egyes ikonok félig látszóan jelennek meg, így nagymértékben használhatatlanok főleg akkor ha mélyebben lévő beállítást szeretnék használni.
Korábbi verzióban nem volt ez a hiba, a legújabb frissítéssel jött elő (3200).
Már találkoztam ilyen hibával korábban más AC-ben, de a AC29-ben még nem.
Rendszer:
macOS 26.3 (arm64)
DELL U3821DW 1440p felbontás
Segítségetek előre is köszönöm,
Lukács Károly
2026-02-20 01:56 PM
Én lehet futtatnék egy repairt a telepítővel. Windowson tudom, hogy a nagyon nagy kijelző felbontások és azok átméretezése tud ilyesmit okozni, de mac-en nekem speciel ez még ismeretlen.
Nálam egy 16"-os macBook pro-n ugyanazzal a build számmal nincs ilyen probléma, de a felbontása a kijelzőnek nagyobb, mint amit te mondasz. A te esetedben milyen mac-ről van szó? A Dell monitor mindig össze van vele kötve, vagy ez egy laptop, ami néha más felbontást is használ?
Noémi Balogh
Senior Community Expert, Admin
2026-02-20 09:33 PM - edited 2026-02-20 09:35 PM
Szia!
Mac Mini M2 Pro, a monitor USB-C kapcsolaton megy 21:9 - 3840x1600 felbontás, macOS Tahoe 26.3
(Lehet, hogy a Tahoe frissítésen ment el valami)???
2026-02-22 10:36 PM
Szia Karesz,
Persze összefügghet az Os frissítéssel. Nálam sem jelentkezik a hiba pedig több különféle monitorral használom.
Érdemes lenne megnézni más felbontásokat beállítva, hogy továbbra is jelentkezik-e a hiba.
Ha jól reprodukálható a jelenség érdemes beküldeni a https://support.graphisoft.com/ oldalon. Megvizsgáljuk, ha szükséges várható rá javítás.
Robert Horváth
Senior Technical Support Engineer, Graphisoft2026-02-23 05:33 PM
Az angol nyelvű fórumokon jó ideje beszélnek az emberek erről a problémáról.
Lehetséges, hogy összefügg a külső monitor használatával.
Van egy olyan javasolt kerülő megoldás, hogy először kattintsunk az Archicad ablakban bárhová (ezáltal az Archicad válik az aktív alkalmazássá) és csak utána kattintsunk a menüre, így állítólag elkerülhető ez a hibajelenség (nekem nincs Macem, így nem tudom kipróbálni).
2026-02-23 06:00 PM
Köszönöm a javaslatot! Kisebb felbontásban 3360x1400 jó a megjelenítés, de nem akarnám így használni, megy a levél a Grafinak.
2 weeks ago
Hónapok elteltével véletlenül találtam egy részleges megoldást a problémára. A monitor felbontását kisebbre kell állítani, ekkor már jók lesznek az ikonok megjelenítései. Amikor újra indítom a gépet és elindítom az AC-t akkor a kisebb felbontással indul el a program, ilyenkor jók az ikon megjelenítések. Ha ezután kiválasztom a tényleges magasabb felbontást amiben eddig rossz volt a megjelenítés, lássunk csodát most már minden a helyére került. Nem tudom mi a magyarázat, és mi az oka, de jó lesz az ikon megjelenítése mindaddig míg a képernyő védő be nem kapcsol... ez is véletlenszerű, mert rövid szüneteknél marad a jó elrendezés, egy átaludt éjszaka után már nem ok. Ez van most... Nem tudom hol a hiba a GS-nél vagy a Almánál de AC28 alatt ilyen hiba nincs!
FYI
2 weeks ago
@karesz Köszi, hogy megosztottad ezt, reméljük, másoknak is hasznos lesz, amíg a problémát nem oldják meg véglegesen.
2 weeks ago
Újabb érdekesség... nem tudom hova tenni. Új AC nyitása a látszólag jól működő mellett. Ugyanaz a hiba...
2 weeks ago
Terméktámogatás felé jelezted már? Ha ennyire stabilan jön a hiba, érdemes lehet kivizsgáltatni velük, ahogy Robi is írta fentebb.
Noémi Balogh
Senior Community Expert, Admin