Design forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

POLY2_B background fill

fuzzytnth3
Booster
I have two objects that use POLY2_B which allow the user to choose the colour of the background fill.

What is weird is that one object works as expected whereas the other doesn't. I can't see any difference between the 2d scripts. The only thing that is different is the one that works was made with AC 7.03 in Mac OS9 and the one that doesn't work was made in OSX

Anyone else come across this problem?

Here is the script that works

PEN fpen
FILL fhat
POLY2_B 9,fhat+2+4+9,penbf,penbf,
0.0, 0.0, 2+4+9, !1
0.00, fdep-thglaz, 2+4+9, !2
(fwid/2)-0.007, fdep-thglaz, 2+4+9, !3
(fwid/2)-0.007, fdep, 2+4+9, !4
(fwid/2)+0.007, fdep, 2+4+9, !5
(fwid/2)+0.007, fdep-thglaz, 2+4+9, !6
fwid, fdep-thglaz, 2+4+9, !7
fwid, 0.0, 2+4+9, !8
0.0, 0.0, -1

And this is the script that doesn't work

PEN fpen
FILL fhat
POLY2_B 5,fhat+2+4+9, penbf, penbf,
0.0, 0.0, 2+4+9, !1
0.0, b, 2+4+9, !2
a, b, 2+4+9, !3
0, b, 2+4+9,
0, 0.0, -1
AC versions 3.41 to 25 (UKI Full 4013).
Using AC23 6004 UKI FULL
Mac OSX 10.15.7 (19G2021) Mac Pro-2013 32gbRam AMD FirePro D500 3072 MB graphics
8 REPLIES 8

David Larrew
Booster
Have you tried putting both scripts into the same object 2D script (both the working and non-working object script) to see if they both act the same within each object?
David Larrew, AIA, GDLA, GSRC

Architectural Technology Specialist

a r c h i S O L U T I O N S



WIN7-10/ OSX 10.15.7

AC 5.1-25 USA

fuzzytnth3
Booster
Thanks just gave that a try.

I pasted the working poly2 script into the object with the problem and the it still works but the poly2 that doesn't work still doesn't work

I've attached an image of the result. The object on the left should be displaying the same colours as the object on the right.

What I have also noticed is that the poly2 on the left is using the colour of pen that would be used if the user unchecks the "Use symbol colours" button
poly_2.gif
AC versions 3.41 to 25 (UKI Full 4013).
Using AC23 6004 UKI FULL
Mac OSX 10.15.7 (19G2021) Mac Pro-2013 32gbRam AMD FirePro D500 3072 MB graphics

fuzzytnth3
Booster
Ahhh ha! spotted a RECT2 that was picking up the default pen and drawing over the top of my POLY2

What I'm getting now is two of the POLY2 contours showing but the other two are not showing along with the background colour which is missing.

I've attached an updated image
poly_2-2.gif
AC versions 3.41 to 25 (UKI Full 4013).
Using AC23 6004 UKI FULL
Mac OSX 10.15.7 (19G2021) Mac Pro-2013 32gbRam AMD FirePro D500 3072 MB graphics

David Larrew
Booster
This could be a stab in the dark... But change the last line of the bad poly to this:

0.0, 0.0, -1
David Larrew, AIA, GDLA, GSRC

Architectural Technology Specialist

a r c h i S O L U T I O N S



WIN7-10/ OSX 10.15.7

AC 5.1-25 USA

Greg A_ Blunier
Participant
fuzzytnth3 wrote:
And this is the script that doesn't work

PEN fpen
FILL fhat
POLY2_B 5,fhat+2+4+9, penbf, penbf,
0.0, 0.0, 2+4+9, !1
0.0, b, 2+4+9, !2
a, b, 2+4+9, !3
0, b, 2+4+9,
0, 0.0, -1
line "2" and "4" are the same. Try changing the "fourth" line to "a, 0, 2+4+9,"
ArchiCAD 22 USA Full and ArchiCAD 7

Windows 10

David Larrew
Booster
Doh! Good call, Greg. I didn't bother to trace the code along the perimeter since I was under the impression that the code, as it was written, worked prior to an OS upgrade. Now that I re-read the original post, I realize that I rushed my answer. Again, good call, Greg.
David Larrew, AIA, GDLA, GSRC

Architectural Technology Specialist

a r c h i S O L U T I O N S



WIN7-10/ OSX 10.15.7

AC 5.1-25 USA

fuzzytnth3
Booster
Greg wrote:

line "2" and "4" are the same. Try changing the "fourth" line to "a, 0, 2+4+9,"
Brilliant stuff! A fresh pair of eyes did the trick I've been looking at this on and off for the last two weeks dooh

Thank you
AC versions 3.41 to 25 (UKI Full 4013).
Using AC23 6004 UKI FULL
Mac OSX 10.15.7 (19G2021) Mac Pro-2013 32gbRam AMD FirePro D500 3072 MB graphics

Djordje
Expert
fuzzytnth3 wrote:
Greg wrote:

line "2" and "4" are the same. Try changing the "fourth" line to "a, 0, 2+4+9,"
Brilliant stuff! A fresh pair of eyes did the trick I've been looking at this on and off for the last two weeks dooh
Old manual drafting tricks:

1. Look at the drawing upside down. You will see all errors at once

2. Ask anybody who passes by to take a look. Any error will be spotted immediately
Djordje



ArchiCAD since 4.55 ... 1995
HP Omen

Didn't find the answer? Start a new discussion

Labels

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!