Installation & update
About program installation and update, hardware, operating systems, setup, etc.

Scratch files getting created and making problems (publish, model file etc.)

Nonco
Participant

We have 2 new MAC Studios (M1 & M2 Max) and i installed the Apple optimized version with the latest final patch (first time no Intel) and OS is Ventura & Somona each.

Before Scratch files never got created, now they get created and making problem with publish and model files.
I don't know how to solve or disable it, as it's the first time we see them.
Attached some relevant screenshot from this situation (publish).

 

Please for an solution, thanks a lot!

 

393218153_868036441693848_1674615646501900016_n (1).jpg

 

393849137_365163352524318_6233116664295235477_n (1).jpg

  

5 REPLIES 5

Are you saving/publishing to a local device or cloud based?

Lee Hankins
ArchiCAD 4.5 - Archicad 27UKI Apple Silicon 27.1.1
macOS Sonoma (14.2)
Nonco
Participant

We have a local BIM Server in the LAN for the projects.
And also a local fileserver - not cloud.

Regards

courtabsorbing
Newcomer

Is the data being saved or published to a local storage device or a cloud-based platform? 

connections puzzle


@courtabsorbing wrote:

Is the data being saved or published to a local storage device or a cloud-based platform? 

connections puzzle


Asked and answered already.

 

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 27
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Lenovo Thinkpad - i7-1270P 2.20 GHz, 32GB RAM, Nvidia T550, Windows 11
Nonco
Participant

Already tried:
- Contacted ANull support and had remote maintenance (works locally, not on the network drive, i.e. they wipe themselves off)

- The highest full control rights for users have been created on the newly created publishing target directory on the file server

- MacOS 13.6 and MacOS 14.x tried

- Correct version of ArchiCad Apple Silicon is installed (but my colleague reported that it was also the same with the Intel version on the Apple chip)

- Local directory selected (works and is a complicated workaround in the meantime)

- Tried to integrate network drive via AFP and SMB protocol (no difference)

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!