Document & Visualize forum
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Dimensions- Project Preferences

Jen1
Participant

I can not seem to add any new Dimension preferences . 

Every time i start modifying a dimension preferences instead of converting to "custom" it jumps to my preference called "1/64"

the "1/64" I believe is the issue I am assuming it is because of the "/" in the name that is causing the issue but I can not delete or rename this preference.

Please help!

 

 

13 REPLIES 13

Gerry Leonor
Expert

did you remember to store/save the updated setting after you made the changes?

because it shouldn't say "custom".

also, there doesn't seem to be an issue with the slash character when it comes to naming a Dimension Preference

GerryLeonor_0-1649716771526.png

 

AC22 | Win10 | 64 bit | 16Gb RAM |Intel i7 8700 @ 3.20Ghz

come join our Discord server
https://discord.gg/XGHjyvutt8

hmm there must be something corrupting my template because when I go back to an early version I can create a new dimension style.... weird....

It seems, I have the same problem. Recently  I've upgraded from AC22 to AC25 and I can not save changes in dimension preferences styles. The problem is with my old template, everything is ok if I start new file with standart template. Jen1, have you found the solution?

Hi. Recently  I've upgraded from AC22 to AC25 and I can not save changes in dimension preferences styles.  There is no more "Custom" and "Save as..." options when I change something, just my existing dimension styles. The problem is with my old template from AC22. Everything is ok if I start new file with standart AC25 template. Does anybody know the solution? Thank you!

Hi, custom is made when you change up presaved settings and that is when you get store as option. 

 

You can change existing dimensions in your new template, then they will appear as custom and then you can store them as something. 

Thank you, mija. The problem is that there is no CUSTOM or STORE AS.. appearing when I start changing dimension settings.

this is exactly the issue I am having. A kind of work around I was able to do was I managed to override one of my other dimension styles... but only a temp solution.  I am thinking there must have been something in a recent Archicad update that didnt agree with a previous setting I have in my template. 

Post and reply merged into similar thread.

 

Barry


One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Thank you, Barry. I've started new topic to receive sooner solution. Actually less people see comments to the older topics as I understood. Maybe I'm wrong - I'm new to the forum)).

Whether you are replying to an old post or creating a new one, the post will show as most recent or as unread, so everyone should still see it.

 

It is best to keep the same topic in one post so all replies end up in the same place.

Otherwise one post may get a reply and a solution and the other post may not.

 

Barry.


One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Minh Nguyen
Graphisoft Moderator
Graphisoft Moderator

Hi all,

 

Thank you very much for sharing your experience with this issue!

I checked our database and found a similar defect, DEF-4223, which was fixed in Archicad 25 Update 2. I'm wondering if you had the latest update installed for Archicad 25 (currently 5010)? If not, please do so and check in Archicad again to see if the problem is resolved.

 

Looking forward to hearing from you!

Best regards,

Minh

Minh Nguyen
Technical Support Engineer
GRAPHISOFT

Hi Minh,

I have the latest 5010 update... And the defect unfortunately is not missing..

thank you..

Minh Nguyen
Graphisoft Moderator
Graphisoft Moderator

Hello,

 

I'm very sorry to hear that! As the issue happened only with the template migrated from Archicad 22, I suspect there is something wrong with this file. I suggest reaching out to the local support so that they can have a closer look at this template.

 

Please let me know if you have any further questions!

Best regards,

Minh

Minh Nguyen
Technical Support Engineer
GRAPHISOFT

Start a new conversation!

Labels

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!