Choose your top Archicad wishes!

Read more
Libraries & objects
About Archicad and BIMcloud libraries, their management and migration, objects and other library parts, etc.

Some objects not showing up as white in elevations.

Andy Melaragno
Enthusiast

Hello,

I am having a problem with some objects not showing up as white in elevation view. I have a louver that I have assigned a beige color to. It show as beige in the 3D view and it also shows as beige in elevation view even though everything else shows up as white, like it's supposed to. I have had this issue happen with some decorative column objects and downspout objects. I have attached images of 3d view, elevation view and the louveCan anyone think of a setting that my be wrong to make this happen?

 

Operating system used: Windows

 

Louver - 3D.jpg

 

Louver - Elevation.jpg

 

Louver - Settings.jpg

  

Andy Melaragno

Columbus, Ohio USA

AC 24 - 27 USA | Windows 11 Pro | GeForce RTX 2060 Super | 32 GB |Intel i7-8700K @3.70 Ghz
5 REPLIES 5
4dProof
Advisor

check the uncut appearance in your elevation marker settings, try matching the settings from the screen shot here. make sure surface color/fill is not being overridden by graphic overrides or renovation filter. 

Screenshot 2024-04-22 at 8.44.26 AM.png

BIM solutions and trouble shooting (self proclaimed) expert. Using Archicad 26 5002 US on Mac OS 11.5.2
4dProof
Advisor

are your trim boards and the louver object using the same surface? I would expect if they are, the trim should show with a color that would match the louver.

Can you share screen shots of your graphic override rules applied ot the view, and the elevation marker settings?

BIM solutions and trouble shooting (self proclaimed) expert. Using Archicad 26 5002 US on Mac OS 11.5.2

Thanks! I had the setting set to "Surface - Color Fill, Non-Shaded". I switched to Uniform Pen and it fixed it. However, my windows and some other objects like downspouts use the beige color as well and they show up white so I am still not sure why just the louver is doing this. I've attached a SS of my Graphic Override Settings.

 

Louver - Graphic Overide.jpg

 

Louver - GO Rules.jpg

  

Andy Melaragno

Columbus, Ohio USA

AC 24 - 27 USA | Windows 11 Pro | GeForce RTX 2060 Super | 32 GB |Intel i7-8700K @3.70 Ghz
4dProof
Advisor

it is very strange. I have used the color option to show elements with a color+fill pattern, but then you end up juggling surface texture vs surface color, and need a jpg of the beige to show correct in 3d and elevation.
Not sure why the rafters weren't showing beige, unless there was a graphic override for them, or there is some kind of "fade distant elements" setting at play

 

BIM solutions and trouble shooting (self proclaimed) expert. Using Archicad 26 5002 US on Mac OS 11.5.2
Lingwisyer
Guru

Just checking, you are running AC25+? Oh, just noticed the Setup Info box on the right sidecar...

AC22-23 AUS 7000Help Those Help You - Add a Signature
Self-taught, bend it till it breaksCreating a Thread
Win11 | i9 10850K | 64GB | RX6600 Win10 | R5 2600 | 16GB | GTX1660

Setup info provided by author