Modeling
About Archicad's design tools, element connections, modeling concepts, etc.

moving model vertically I lose my walls in plan

Bobby_ja_tt
Participant
hi All
I hope some one can help me
i've built a model in osx Ac14 and I got the topographical survey
after doing so.
when I built the site model I then moved the building model up to its
correct spot level.
but my walls in plan have all disappeared.
does anybody have any clues of what I could do.
so far i've been fiddling with the project zero setting without success.
any help would be really appreciated.

thanks in advance.

cheers
Robert Thompson
Ackee Workshop
_________________
Archicad 9-21 FULL
Rhino 5 (mac)
MacBook Pro
2.8 GHz Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3
__________________
2 REPLIES 2
David Maudlin
Virtuoso
Bobby:

If the walls are set to anything other than Symbolic Cut, then this could be a Floor Plan Cut Plane issue. Another approach when importing a site survey is to leave the architectural elements at their original heights (at Project Zero) and use he Reference Levels to establish heights above Sea Level where needed.

If you are on AC 14, then your signature needs an update.

David
David Maudlin / Architect
www.davidmaudlin.com
Digital Architecture
AC27 USA • iMac 27" 4.0GHz Quad-core i7 OSX11 | 24 gb ram • MacBook Pro M3 Pro | 36 gb ram OSX14
Bobby_ja_tt
Participant
thanks David

yes my signature does need updating.

cheers
Robert Thompson
Ackee Workshop
_________________
Archicad 9-21 FULL
Rhino 5 (mac)
MacBook Pro
2.8 GHz Intel Core i7
16 GB 1600 MHz DDR3
__________________

Start a new conversation!

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!