cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Document & Visualize forum

Graphic Overide Issue??

Ode1
Booster

Ode1_0-1669850863840.png

The above fill 'Ëmpty FIll' is used in two wall types but is for some reason showing differently in one project. I want it to show as below - all black. However, it is showing as grey in the third picture for one of the walls. I cannot see a difference in the GO settings or the MVO nor the attributes of the actual walls. And there shouldn't be as the drawings are all from the same template...I know it's something simple because I've fixed it before but just can't recall what it is again. Any help is appreicated.

 

 

Ode1_1-1669850889004.png

Ode1_2-1669850913776.png

 

 

 

Odette Salem
www.virtualhouse.com.au
AC22 AUS . Intel(R) Core(TM) i7-7800X CPU @ 3.50GHz . 32.0 GB ram . 64-bit operating system, x64-based processor
9 REPLIES 9

Barry Kelly
Moderator

Without the Graphic Override, the fill colours are controlled in the Building Material settings.

With GO, it depends on the criteria you are using to filter the elements.

Maybe it is selecting one element (say walls) but not another (say columns).

We would need to see your GO criteria settings.

 

Barry.


One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Thankyou Barry, do you mean the below? It's very basic.

 

Ode1_0-1669857985843.png

It must has something to do with the individual wall fill as I have just noticed that a smaller unit type doesn't have the same issue which is strange because they were used to produce the larger buildings. It's something I have done somehow. I'll keep looking. The pic below shows two drawings made from the original base pln. One is good and the other not. Thankyou for your help.

 

Ode1_1-1669858276513.png

 

 

Odette Salem
www.virtualhouse.com.au
AC22 AUS . Intel(R) Core(TM) i7-7800X CPU @ 3.50GHz . 32.0 GB ram . 64-bit operating system, x64-based processor

You are only overriding the cut type of fills.

Maybe also choosing drafting and surface fills will help?

 

BarryKelly_0-1669858741090.png

 

 

Barry.


One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Ode1
Booster

No that doesn't help in this instance. I'll go back into the wall makeup and see what's different.

Thankyou.

Odette Salem
www.virtualhouse.com.au
AC22 AUS . Intel(R) Core(TM) i7-7800X CPU @ 3.50GHz . 32.0 GB ram . 64-bit operating system, x64-based processor

Barry, I found it!  I didn't have Override Cut Fill Pens - Both selected...that doesn't answer my template issue but at least I know what to look for.

Thanks again for trying to help.

 

Ode1_0-1669865776076.png

 

Odette Salem
www.virtualhouse.com.au
AC22 AUS . Intel(R) Core(TM) i7-7800X CPU @ 3.50GHz . 32.0 GB ram . 64-bit operating system, x64-based processor

DGSketcher
Champion

@Ode1 If you want a consistent appearance then you need to set the pen override as well as the fill pattern, Your GO doesn’t set the pens so the appearance will be impacted by other pen settings in the element.

Apple iMac macOS Monterey / AC26UKI (most recent builds)

danielleL
Contributor

This might be a long shot but have you checked the element's Renovation Filter Status? 'Override' must have been selected in one of the filters as you've mentioned this is coming from an existing base pln. 

 

Screenshot 2022-12-01 at 3.31.14 PM.png

---------
ArchiCAD 18-26 | Twinmotion 2022

Mac Mini (M1, 2020) | macOS Monterey | Apple M1
HP Victus | Windows 11 | 16.0 GB RAM | AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics 3.20 GHz

Thankyou for replying. I did finally find the issue -

I didn't have Override Cut Fill Pens - Both selected - 

So, if that's what you meant I found it. 😊

Odette Salem
www.virtualhouse.com.au
AC22 AUS . Intel(R) Core(TM) i7-7800X CPU @ 3.50GHz . 32.0 GB ram . 64-bit operating system, x64-based processor

Thankyou danielleL for replying. It wasn't a GO issue it ended up being that I didn't have Override Cut Fill Pens - Both selected...I've fixed it now.

 

Odette Salem
www.virtualhouse.com.au
AC22 AUS . Intel(R) Core(TM) i7-7800X CPU @ 3.50GHz . 32.0 GB ram . 64-bit operating system, x64-based processor

Start a new conversation!

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!