BIM Coordinator Program (INT) April 22, 2024

Find the next step in your career as a Graphisoft Certified BIM Coordinator!

Documentation
About Archicad's documenting tools, views, model filtering, layouts, publishing, etc.
SOLVED!

Autotext label on beam with segment

Achille Pavlidis
Enthusiast

Is there a reason why the autotext label with #Complex Profile as setting does not recognise the complex profile of a beam with segments?

And is there any workaround to fix this???


Screenshot 2023-06-16 at 3.34.02 PM.png
Mac OSX 13.6.6 | AC 27 INT 5003 FULL
2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Solution
Tim Ball
Expert

Each segment can have its own classification and properties and with its own auto text setting. I must admit I find it a bit annoying but if you do want to label each segment it is at least flexible.

Tim Ball

AC26, iMac

User since V5

View solution in original post

Solution
Barry Kelly
Moderator

It does, you have to TAB to the beam segment before you click to place the label.

 

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 27
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Lenovo Thinkpad - i7-1270P 2.20 GHz, 32GB RAM, Nvidia T550, Windows 11

View solution in original post

4 REPLIES 4
Solution
Tim Ball
Expert

Each segment can have its own classification and properties and with its own auto text setting. I must admit I find it a bit annoying but if you do want to label each segment it is at least flexible.

Tim Ball

AC26, iMac

User since V5
Solution
Barry Kelly
Moderator

It does, you have to TAB to the beam segment before you click to place the label.

 

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 27
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Lenovo Thinkpad - i7-1270P 2.20 GHz, 32GB RAM, Nvidia T550, Windows 11
Achille Pavlidis
Enthusiast

OK, Big frustration! The tabing only works on the edges of the beam and not on the Reference Axis... is there a reason for this?

Mac OSX 13.6.6 | AC 27 INT 5003 FULL

@Achille Pavlidis wrote:

OK, Big frustration! The tabing only works on the edges of the beam and not on the Reference Axis... is there a reason for this?


So it does.

I don't know why.

Even though the reference axis is clearly divided with hotspots, I assume it is treating it as an over reference for the beam.

When you hover over the axis for the blue guide segments, it shows along the entire length.

 

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 27
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Lenovo Thinkpad - i7-1270P 2.20 GHz, 32GB RAM, Nvidia T550, Windows 11
Learn and get certified!