cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
2024 Technology Preview Program

2024 Technology Preview Program:
Master powerful new features and shape the latest BIM-enabled innovations

Teamwork & BIMcloud
About Teamwork, BIMcloud, BIMcloud Basic, BIMcloud Software as a Service, network settings, etc.

Section markers disappeared, content still there, Model elements are "out-of-date section element"

Ebatte
Booster

Some users in my office just brought this strange problem to me:

 

  • All (wall) section markers have disappeared from plan view. I'm differentiating wall sections since all other instances of section markers still remain and function normally
  • Content is still there, views are still there, drawings are still on layouts
  • Model elements within those sections are indicated as "out-of-date section element"
  • Project map now says those missing markers are "independent" or "independent with marker"
  • If the section is listed as "independent with marker" I can "find linked markers" from the project map. This will show the story that the marker is "placed to". Choosing "go to selected" marker will take me to that story, where no marker is selected or visible

Of course the construction documents for this project are nearly complete and we need those markers to exist on the plan as referenced elsewhere in the documents. I don't want my people wasting time placing 30 more linked markers to reference the content of the missing markers if they don't have to, so I'm seeking ideas on troubleshooting this.

 

 

Eric Batte
Principal, MG Architects
MacBook Pro M1 Max, 64GB
AC 6.5-27
5 REPLIES 5
mthd
Ace

Hi there, no doubt you would have already checked your layers to see if these markers are turned on in your views ?

AC8.1 - AC27 ARM AUS + CI Tools
Apple Mac Studio M1 Max Chip 10C CPU
24C GPU 7.8TF 32GB RAM OS Ventura

Yes, of course. The markers are simply not there. Checked layers, graphic overrides, renovation filters, other stories, etc.

Eric Batte
Principal, MG Architects
MacBook Pro M1 Max, 64GB
AC 6.5-27

I had this exact issue just now, and all settings are correct. I was re-lettering my sections, and as soon as I unlocked my sections (I always lock them so I do not accidentally delete them), that ONE marker disappeared, as well as ALL the dimensions on that plan view. Both layers are on, and no other setting has changed to cause this. However, if I change the layer combination and switch back, the markers reappear. 

Thanks,
Red
i7 8700k
ROG Strix Z390-E MoBo
64gb RAM
EVGA GeForce GTX 2080
_______________________
http://www.facebook.com/flatcreekdesignstn
http://www.sraarchitects.biz

I’m glad I’m not the only one with this issue, but as usual I’m *almost* the only one. There was no resolution to this so we were forced to recreate our missing information. Who do I bill this time to? 

Eric Batte
Principal, MG Architects
MacBook Pro M1 Max, 64GB
AC 6.5-27

Mine reappears after "refreshing" the view by switching views or layer combinations and then returning. However, the rebuild feature will not bring them back. Very odd bug...

Thanks,
Red
i7 8700k
ROG Strix Z390-E MoBo
64gb RAM
EVGA GeForce GTX 2080
_______________________
http://www.facebook.com/flatcreekdesignstn
http://www.sraarchitects.biz