cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Setup & License forum

Text issue

Anonymous
Not applicable
Hi,
First time posting.
I have this strange issue with ArchiCAD 20. My text is shown as the attached. I've tried restarting, shutting down etc. But every time I open a new session, same deal with my text. It's currently not set to a strange font "Arial Narrow".
Strange thing is, if I open the same session on my work PC, text is normal.

Any feedback would be very handy.

Cheers,
5 REPLIES 5

Barry Kelly
Moderator
When you see the font name in square brackets, it means that you do not have that particular font installed on your machine.
Archicad will then substitute a default font in its place (usually Arial), but it still remembers the original font so when you return to a machine that does have it installed all will be good again.

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Anonymous
Not applicable
Barry wrote:
When you see the font name in square brackets, it means that you do not have that particular font installed on your machine.
Archicad will then substitute a default font in its place (usually Arial), but it still remembers the original font so when you return to a machine that does have it installed all will be good again.

Barry.
Thanks Barry, How would I go about adding the font to my machine? Is it in ArchiCAD or my windows 10 install?

Barry Kelly
Moderator
Archicad just uses the fonts installed on your Windows operating system.
So you will need to install the font in Windows.
You should be able to copy it from the work machine and paste it into the WINDOWS> FONTS folder on your home machine.
Or maybe you can download it from the web somewhere.
Arial Narrow is usually a default font I thought but maybe I am mistaken.
Arial definitely is.


Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Anonymous
Not applicable
Hi Barry,
Thanks for that. I was able to copy over the Fonts and it is now working normally.

Thanks heaps for you help!

Barry Kelly
Moderator
Jaimo.87 wrote:
Hi Barry,
Thanks for that. I was able to copy over the Fonts and it is now working normally.

Thanks heaps for you help!
No problem.
An invoice is in the mail.

Barry.

One of the forum moderators.
Versions 6.5 to 25
Dell XPS- i7-6700 @ 3.4Ghz, 16GB ram, GeForce GTX 960 (2GB), Windows 10
Dell Precision 3510 - i7 6820HQ @ 2.70GHz, 16GB RAM, AMD FirePro W5130M, Windows 10

Still looking?

Browse more topics

Back to forum

See latest solutions

Accepted solutions

Start a new discussion!